Αναγνώστες

Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

H χρήσιμη πληροφορία της ημέρας!

 Όταν έχετε καναρίνι σαν κατοικίδιο, οφείλεται να του παρέχετε και σωστή διατροφή. Αν είναι αρσενικό, η σωστή διατροφή θα το κάνει πιο ευτυχισμένο και θα τραγουδάει περισσότερο. Η συνέχεια το άρθρου θα σας δώσει μερικές συμβουλές για τη σωστή διατροφή των καναρινιών.




Σπόροι
Οι σπόροι πρέπει να είναι το κύριο μέρος στη διατροφή του καναρινιού σας. Αν και θα πρέπει να έχει μια ισορροπημένη διατροφή, ακόμα και μόνο με σπόρους μπορεί να ζήσει ένα καναρίνι. Υπάρχουν διάφορες ποικιλίες σπόρων στο εμπόριο και έτσι έχετε επιλογές για να διαλέξετε.
Αυγό
Θα πρέπει επίσης να δίνετε στο καναρίνι σας βραστό αυγό τακτικά, περίπου 2 φορές την εβδομάδα. Αυτό θα βοηθήσει στην αύξηση της πρόσληψης πρωτεΐνης. Το αυγό είναι σημαντική τροφή για το καναρίνι ιδιαίτερα κατα την περίοδο της αναπαραγωγής του.
Νερό
Ίσως είναι περιττό να αναφερθεί, αλλά δεν ξεχνάμε να έχουμε διαθέσιμο φρέσκο νερό σε καθημερινή βάση. Τα μικρά αυτά πτηνά έχουν γρήγορο μεταβολισμό και αν μείνουν χωρίς νερό για αρκετό χρονικό διάστημα, θα πεθάνουν γρήγορα από τη δίψα.
Φρούτα / Λαχανικά
Το καναρίνι σας θα πρέπει επίσης να τρέφεται με με φρούτα και λαχανικά. Οι τροφές αυτές είναι χρήσιμες λόγω των μετάλλων και των βιταμινών που περιέχουν. Τα φρούτα που τα καναρίνια προτιμούν είναι τα σταφύλια, το πεπόνι, το καρπούζι και το μήλο. Από λαχανικά, τα πιο δημοφιλή στις προτιμήσεις τους είναι το μαρούλι, το σπανάκι, το καλαμπόκι, οι πιπεριές, το μπρόκολο, το κολοκυθάκι.
Σνακ
Όπως οι άνθρωποι, έτσι και τα καναρίνια απολαμβάνουν ιδιαίτερα τα σνακ. Η δημοφιλέστερη επιλογή είναι το μέλι. Στο εμπόριο θα βρείτε να πωλούνται ράβδοι με βάση το μέλι. 

Bλέπουμε επίσης: Βιταμίνες και συμπληρώματα
Ακολουθεί μια λίστα κατάλληλων ειδών διατροφής για τα καναρίνια :
  • Λάχανο, απανάκι, γογγύλι
  • Μπρόκολο, αντίδια, ραδίκια
  • Καλαμπόκι (ωμό ή μαγειρεμένο), γλυκοπατάτες, τριμμένο ωμό καρότο ή μαγειρεμένο
  • Μπιζέλια, αγγούρια
  • Μήλα, πορτοκάλια, αχλάδια, μπανάνες 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου