Αναγνώστες

Τρίτη, 3 Μαΐου 2016

"Εισαγωγή" στα καναρίνια

       Είναι στην πραγματικότητα ένα μέλος της οικογένειας Finch και προέρχεται από τα Κανάρια νησιά.Το άγριο καναρίνι είναι πρασινοκίτρινο στο μεγαλύτερο μέρος του σώματός τους με κίτρινο στα κάτω μέρη. Το καναρίνι έρχεται σε μια σειρά από φωτεινά χρώματα συμπεριλαμβανομένου του πορτοκαλί, κόκκινο και κίτρινο.     
 • Τα καναρίνια μπορούν να ζήσουν μέχρι και 10 χρόνια.
 •  Τα αρσενικά καναρίνια τραγουδούν καλύτερα από τα θηλυκά,αν και το καναρίνι δεν μπορεί να τραγουδήσει τόσο πολύ κατά τη διάρκεια της  πτερόρροιας. 
 • Τα  καναρίνια δεν είναι κοινωνικά πουλιά έτσι ένα ενιαίο κατοικίδιο ζώο καναρίνι θα είναι ευτυχισμένο.
 

   Τα κλουβιά τους
 •    Πάρτε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κλουβί  επιτρέπει το δωμάτιο για πτήση.(ένα κατοικίδιο ζώο καναρίνι δεν θα πρέπει να έχει ποτέ  τα φτερά του κομμένα και θα πρέπει να είναι σε θέση να πετάξει στο κλουβί για άσκηση).
 •    Κλουβιά τύπου "Flight" είναι το καλύτερο (κατασκευασμένο από εσάς ή έτοιμο από το εμπόριο), δεδομένου ότι έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν χώρο για να κινηθεί. Να θυμάστε ότι ένα μεγάλο και μακρύ κλουβί είναι καλύτερο από ένα ψηλό και στενό (το ύψος δεν είναι και τόσο σημαντικά). Προσπαθήστε να πάρετε ένα κλουβί τουλάχιστον 60 εκατοστά μακρύ.
 •    Παρακολουθήστε την απόσταση μεταξύ των ράβδων - θα πρέπει να είναι μεγάλη όχι περισσότερο από 1 εκατοστό.
 •    Τα συρμάτινο κλουβί είναι το καλύτερο ενώ αυτά που είναι από ξύλο ή μπαμπού  είναι πάρα πολύ δύσκολο να διατηρηθούν καθαρά.

    
Θερμοκρασία: Τα καναρίνια είναι αρκετά σκληραγωγημένα και μπορούν να διατηρούνται σε θερμοκρασία δωματίου. Κρατήστε το κλουβί μακριά από ρεύματα, τα κλιματιστικά και τα παράθυρα που λαμβάνουν το άμεσο ηλιακό φως (το κλουβί και το καναρίνι μπορεί να υπερθερμανθεί).

    
Φως: Καλύψτε το κλουβί τη νύχτα, κατά τη στιγμή που ο ήλιος δύει.Τα καναρίνια χρειάζονται ξεκούραση και θα κάνουν την καλύτερη, αν δοθεί μια  φυσική αλλαγή στη μέρα και τη νύχτα. Το να μένουν ξύπνια αργά με τεχνητό φως ,δεν είναι υγιείς για αυτά.
    
 
    Παιχνίδια: Να τους παρέχεται παιχνία , αλλά  να τα τοποθετήσετε στο κλουβί με τέτοιο τρόπο ώστε να μην εμποδίζουν καθώς πετάνε.Όπως για παράδειγμα κούνια κ.α
 

 •     Το πόσιμο νερό πρέπει να είναι διαθέσιμo όλη την ώρα.
 • Ένα ρηχό πιάτο με νερό ή μια ειδική "μπανιέρα" (αγοράζοντάς τη από pet shop) θα πρέπει να παρέχεται τουλάχιστον 3-4 φορές την εβδομάδα για να κάνουν μπάνιο.
    
          Τάισμα καναρινιών 
 •  Ένα καλό μείγμα σπόρων ποιότητας κατάλληλο για καναρίνια μπορεί να είναι ο στυλοβάτης της διατροφής τους.

 •  Θα πρέπει επίσης να προσφέρονται φρέσκα τρόφιμα και χόρτα. Καλές επιλογές περιλαμβάνουν τα μήλα, πορτοκάλια, μπανάνες, πράσινες πιπεριές, κονσερβοποιημένο καλαμπόκι, μαγειρεμένο μπρόκολο, ωμό σπανάκι, ακατέργαστες πικραλίδες τα αχλάδια, τα ροδάκινα, φράουλες, αγγούρια, κολοκύθια, κ.λ.π. .Επίσης  καλά βραστό αυγό μπορεί  χορηγηθεί κατά καιρούς.
 •  Απλοί σπόροι  είναι μια εξαιρετική διαροφή για καναρίνι σας.
 •  Δεδομένου ότι οι σπόροι τρώγονται με τα τσόφλια,μπορεί να μείνουν μόνο αυτά και να μοιάζει ότι έχουν τροφή ενώ στην πραγματικότητα θα είναι μόνο τσόφλια και για αυτό θέλουν συχνά άλλαγμα.

 πηγή:http://exoticpets.about.com/cs/birds/a/canaries.htm
*Η μετάφραση έχει γίνει από εμένα.

1 σχόλιο :