Αναγνώστες

Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

H χρήσιμη πληροφορία της ημέρας!

                                                       Φροντίδα,διαμονή
Περιβάλλον:

 Ο ήλιος, ο αέρας η θερμοκρασία και η καθαριότητα είναι απαραίτητες συνθήκες διαβίωσης ενός υγιούς καναρινιού. Στο σκοτεινό, μουχλιασμένο και βρώμικο χώρο το πουλί δεν είναι ποτέ υγιές, έστω και αν ταΐζεται σωστά.

Αποφεύγετε την έκθεση των πουλιών στην μεγάλη ζέστη, στα ρεύματα, στην μεγάλη υγρασία και στον μολυσμένο αέρα. Ένα υγιές και συνηθισμένο στο κρύο καναρίνι δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα. Καλύτερα όμως να αποφεύγεται. Επίσης πρέπει να ξέρετε ότι τα αρσενικά σταματούν το κελάηδημα στο δυνατό κρύο.
Μην ξεχνάτε την καθαριότητα της κατοικίας του. Για να χαρείτε τον φίλο σας για πολλά χρόνια, καθαρίζετε το κλουβί του τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα και αλλάζετε το νερό του καθημερινά.
Κατοικία – Εξοπλισμός:
Ένα κλουβί κατάλληλο για ένα καναρίνι είναι σχήματος ορθογωνίου και διαστάσεων από 35x25x35cm έως 45x30x35cm περίπου, ανάλογα με το μέγεθος του καναρινιού. Πρέπει να θυμάστε πάντοτε ότι η ευρυχωρία καταλήγει σε κυριαρχία και η στενότητα σε ανυπαρξία. Αποφεύγετε τα διακοσμητικά κλουβιά με τις πολλές “γιρλάντες”, καθώς και τα στρογγυλά κλουβιά που φέρνουν δυσφορία στα πουλιά και δεν είναι και πρακτικά.
Ο απαραίτητος εξοπλισμός ενός κλουβιού, είναι: Δύο ταΐστρες για το μίγμα σπόρων, μία ποτίστρα, δύο καλαμάκια, δοχείο για την αυγοτροφή, δοχείο για την ειδική άμμο, χώρος για την πρασινάδα και μία μπανιέρα όποτε χρειάζεται για το μπάνιο του.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου