Αναγνώστες

Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

H χρήσιμη πληροφορία της ημέρας!

 Όπως έχουμε όλοι παρατηρήσει ένα άρρωστο, σε προχωρημένο στάδιο, πουλί πάντα κάθεται φουσκωμένο. Αυτό συμβαίνει διότι προσπαθεί να απομονωθεί καλύτερα και όσο γίνεται περισσότερο καθώς έχει πρόβλημα σταθεροποίησης της θερμοκρασίας του σώματός του. Η αστάθεια αυτή, της θερμοκρασίας, οφείλεται είτε στην έλλειψη όρεξης είτε εάν τρώει στην ανεπαρκή απορρόφηση ενέργειας από το έντερο που, λειτουργεί προβληματικά.
Καθώς η σταθεροποίηση της θερμοκρασίας του σώματος του, είναι το πιο πιεστικό και άμεσο πρόβλημα του την στιγμή εκείνη η ενέργεια είναι το πιο σημαντικό διατροφικό στοιχείο που χρειάζεται. Θυμηθείτε ότι τότε ακριβώς, το έντερο δεν λειτουργεί σωστά και έτσι χρειάζεται μια έτοιμη και εύκολα απορροφήσιμη πηγή ενέργειας.
Η γλυκόζη και η δεξτρόζη είναι προϊόντα που παρέχουν αυτή την ζητούμενη ενέργεια και δρουν σχεδόν άμμεσα διότι απορροφώνται  πολύ γρήγορα και μεταβαίνουν ταχύτατα στο αίμα. Τα άρρωστα πουλιά σε πρώιμα στάδια αρρώστιας, συνήθως όταν παίρνουν γλυκόζη επαναφέρουν τα φουσκωμένα φτερά τους και αρχίζουν να  ζωηρεύουν σχετικά γρήγορα. Αυτή είναι μια καλή και φθηνή λύση, όμως δεν θα πρέπει να υπάρχει διάρροια ή αν υπάρχει κάποια ελαφριάς μορφής, θα πρέπει να δοθεί προσοχή να μην αυξηθεί λόγω των σακχάρων αυτών. Πολύ χρήσιμες επίσης είναι η γλυκόζη και η δεξτρόζη, ιδιαίτερα στους εκτροφείς άγριων πουλιών όπως καρδερίνων, φλώρων  και λοιπών, καθώς παρέχουν άμεση ενέργεια εκπληρώνοντας έτσι τις αυξημένες απαιτήσεις τους σε αυτήν χωρίς να απαιτείται μεγάλη κατανάλωση νερού, καθώς τα αγριοπούλια στη φύση πίνουν λιγότερες φορές νερό την ημέρα, λόγω των κινδύνων που παραμονεύουν κοντά στο νερό, έτσι και στην αιχμαλωσία πράττουν το ίδιο

.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου