Αναγνώστες

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Η χρήσιμη πληροφορία της ημέρας!



                       Περιποίηση - Κοπή νυχιών καναρινιού

  Η κοπή των νυχιών δεν γίνεται μόνο για λόγους υγιεινής. Τα καναρίνια σε αντίθεση με τα πουλιά που ζουν στη φύση έχουν ένα μειονέκτημα να μην μπορούν να τρίβουν τα νυχιά τους πάνω σε πέτρες να χρησιμοποιούν δηλαδή την φυσική φθορά. Για το λόγο αυτό πρέπει να τα βοηθήσουμε.
  Τα νύχια στα καναρίνια θέλουν κόψιμο μετά το πρώτο έτος, συνήθως, της ζωής τους και όχι περισσότερο από μια φορά το χρόνο. Επίσης κόβουμε τα νύχια στα καναρίνια μας πριν την αναπαραγωγική περίοδο, ώστε να μη τραυματίζουν τα αβγά και τους νεοσσούς ή να μην μπλέκονται με τα νήματα της φωλιάς.
  Η διαδικασία μπορεί να φαντάζει απλή αλλά χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή γιατί το σημείο που θα κόψουμε μπορεί να μολυνθεί αλλά και να κοπεί κάποιο νεύρο με αρνητικά αποτελέσματα να τρομάξουμε και να πονέσουμε το καναρίνι.
Το κατάλληλο εργαλείο για να κόψουμε τα νυχιά είναι ένας νυχοκόπτης, η ένα ψαλιδάκι αφού τα απολυμάνουμε πρώτα, πριν και μετά τη διαδικασία.

Κρατάμε με προσοχή το καναρίνι στο ένα χέρι μας, όχι πολύ σφιχτά. Με τον δείκτη και τον αντίχειρα κρατάμε το πόδι και με το ελεύθερο κόβουμε τα νύχια ένα ένα σιγά σιγά.
  Αυτό είναι το κρίσιμο σημείο, δεν πρέπει ποτέ να κόψουμε σε σημείο που υπάρχει αυτό το κόκκινο νευράκι. Αφήνουμε λίγο κενό για ασφάλεια και κόβουμε παρακάτω, όπως φαίνεται στην φωτογραφία που ακολουθεί.
 Σε περίπτωση ατυχήματος προσπαθούμε να σταματήσουμε την αιμορραγία με αιμοστατική αλοιφή ή αιμοστατικό βαμβάκι που πωλείται στα φαρμακεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου