Αναγνώστες

Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2015

Κατεβάστε το βιβλίο "ΚΑΝΑΡΙΝΙΑ"Ένα ακόμη βιβλίο για τους αγαπημένους μας φτερωτούς φίλους του ΑΜΠΕΡΜΑΝ ΕΡΙΚ το οποίο μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν από ΕΔΩ

Περιεχόμενα
Γιατί προτιμούνται τα καναρίνια
Από που κατάγεται το καναρίνι
Ο Σειρίνος Κανάριος
Αγοράζουμε ένα καναρίνι
Το σωστό κατάλυμα
Αναθρεπτήρια
Η περιποίηση των πουλιών
Πως θα κερδίσω την εμπιστοσύνη του πουλιού
Σωστή διατροφή
Μικτή τροφή
Λιχουδιές
Το καναρίνι μας είναι άρρωστο
Εκτροφή νεοσσών
Αλλαγή φτερώματος
Οι διάφορες ράτσες καναρινιών
Ωδικά καναρίνιαΠαρουσίαση

Τα πουλιά κατέχουν μια ξεχωριστή θέση ανάμεσα στα κατοικίδια ζώα.
Ποιοι λόγοι όμως μας κάνουν να προτιμάμε ένα καναρίνι; Τα καναρίνια - αν εξαιρέσουμε μερικές σπάνιες ράτσες - δεν είναι ακριβά, κυρίως αν σκεφτούμε ότι το καναρίνι δίνει χαρά στον ιδιοκτήτη του για μια ολόκληρη δεκαετία, αν το περιποιείται καλά.
Πάνω από 500 γενιές καναρινιών έχουν μεγαλώσει κάτω από ανθρώπινη προστασία. Τα ζώα αυτά δε χρειάζεται να τα αιχμαλωτίσουμε - όπως συμβαίνει με μερικά σπάνια εξωτικά είδη - γιατί μπορούν να εκτραφούν χωρίς δυσκολία.
Τα καναρίνια δεν έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις και εξημερώνονται σχετικά γρήγορα. Ζουν κυρίως από σπόρους και φρέσκα χόρτα και κατά κανόνα χρειάζονται μόνο την εποχή που αλλάζουν φτερά λίγη δυναμωτική τροφή.
Υπάρχει μεγάλη ποικιλία καναρινιών. Οι ράτσες, οι μορφές και τα χρώματα είναι τόσο πολλά, που επιτρέπουν στον καθένα να διαλέξει σύμφωνα με το γούστο του.
Αυτό που κάνει το καναρίνι να ξεχωρίζει από άλλα είδη πουλιών που εκτρέφονται στο σπίτι, όπως π.χ. τον μελοψίττακο τον κυματοειδή, τον ζέβρα - σπίνο, τον γιαπωνέζικο σπίνο του ρυζιού, είναι η φωνή του, που είναι πλούσια σε παραλλαγές. Κανένα άλλο παρόμοιο είδος πουλιού δεν έχει τόσο πλούσιο ωδικό ρεπερτόριο. (Από την έκδοση)


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου