Αναγνώστες

Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Aναπαραγωγή 2015+Συμβουλές

 Μερικές εικόνες από τα φετινά μας καναρίνια...






































 Μερικές συμβουλές:
 -Βάζουμε βιταμίνη Ε στο νερό των καναρινιών,όταν είναι να τα βάλουμε ζευγάρι διότι  πυρώνουν τα πουλιά και βοηθάει στην αναπαραγωγή.



-Tα πτηνά μεταβάλλουν την συμπεριφορά τους κατά την περίοδο της αναπαραγωγής: Ξεκινούν να καταναλώνουν μικρά έντομα ή σκουλήκια κατά την άνοιξη, ώστε να λαμβάνουν την απαραίτητη ποσότητα πρωτεϊνης, χρήσιμη στην ανάπτυξη των νεοσσών.

Για τα πουλιά που ζουν εγκλωβισμένα, αυτή η ανάγκη για πρωτεϊνη αντικαθίσταται, παραδοσιακά, από την παροχή αυγοτροφής, η οποία προφανώς δεν περιλαμβάνεται στην φυσική διατροφή των πτηνών (στη φύση τα πουλιά δεν τρώνε αυγά!).
 


-Σε περίπτωση που θέλουμε κι άλλη γέννα.Όταν οι νεοσσοί είναι 14-16 ημερών, βάζουμε δεύτερη φωλιά στη ζευγαρωστρα έτσι ώστε να μπορούμε να χωρίσουμε της δυο φωλιές με το χώρισμα. Μετά τη 17η μέρα των νεοσσών ή αν παρατηρήσουμε τη θηλυκιά να μαδάει κάποιο από τους νεοσσούς τότε βάζουμε το χώρισμα αφήνοντας τους νεοσσούς από τη μεριά με τη πρώτη φωλιά και τη θηλυκιά με τον αρσενικό στην πλευρά με την δεύτερη φωλιά. Όταν οι νεοσσοί είναι 25-30 ημερών τους μεταφέρουμε σε άλλο κλουβί.
 Θέση της φωλιάς : Δεν τοποθετούμε τη φωλιά στις γωνίες των κλουβιών γιατί περιορίζει την πρόσβαση στους γονείς και δεν τους επιτρέπεται να φθάσουν τους νεοσσούς που βρίσκονται στην πίσω, μακρινή πλευρά.


Χρησιμοποιούμε φωλιές διαμέτρου 10 cm, ώστε τα θηλυκά, να μπορούν να χτίσουν τη φωλιά τους και να επωάσουν. Εάν εκκολαφθούν 3 ή περισσότερα αβγά, αλλάζουμε την φωλιά με μια των 12,5 cm, όταν οι νεοσσοί είναι μιας εβδομάδας. 


Η φωλιά μεγαλύτερης διαμέτρου, επιτρέπει στους νεοσσούς να ελίσσονται πιο ελεύθερα, σε θέσεις όπου ένας γονέας μπορεί να τους βρει και να τους ταΐσει όλους. 


Γεμίζουμε τον πάτο της νέας φωλιάς με υλικό, μέχρι περίπου τα 2 cm κάτω από το χείλος της διότι μετά από περίπου 10 ημέρες, τα πουλάκια για να κρατήσουν καθαρή τη φωλιά τους, βγάζουν τους πισινούς τους στην άκρη της φωλιάς και εναποθέτουν έξω από αυτήν τα κόπρανά τους, ενώ άν η φωλιά είναι πάρα πολύ βαθιά, βρωμίζουν το γύρω εσωτερικό. 
Σιγουρευόμαστε ότι στην περιοχή που βρίσκονται οι νεοσσοί, δεν δημιουργείται βαθούλωμα αλλά μια επίπεδη επιφάνεια, ώστε να βρίσκονται όλοι στο ίδιο επίπεδο, διότι ο μικρότερος νεοσσός, βρίσκεται συνήθως στο βαθύτερο σημείο της φωλιάς, έχοντας έτσι μικρότερες πιθανότητες επιβίωσής.

3 σχόλια :

  1. την βιταμινη Ε που την βαζουμε στο νερο απο που την αγοραζουμε ? facebook Αναπλιωτης Αντωνης gmail antonis.anapliotis7@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα,η βιταμίνη Ε μπαίνει στο νερό και τη βρίσκουμε σε pet shop.

    ΑπάντησηΔιαγραφή